T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KAĞITHANE - Mehmet Akif Ersoy İlkokulu

TARİHÇE

Okulumuz 1965 – 1966 Eğitim Öğretim Yılı'nda, Şişli ilçesine bağlı olarak, halen okulumuzun bulunduğu yerde kurulan barakalarda Örnektepe İlkokulu adı ile eğitim öğretime başlamıştır. Okulumuza ait ilk bina 1969 – 1970 Eğitim Öğretim Yılı'nda iki katlı olarak yapılmış ve bir süre alt katta ilkokul, üst katta ortaokul kısımları eğitim - öğretim yapmıştır. Daha sonraki yıllarda, ortaokulun kendi binasına taşınmasıyla tüm bina ilköğretim okulu olarak hizmete devam etmiştir.

 

Kağıthane'nin 1987 yılında ilçe olması ile okulumuz Kağıthane ilçe sınırları içinde kalmış ve dolayısıyla da bu ilçeye bağlanmıştır.

Örnektepe İlköğretim Okulu'nun 1969 yılında yapılan binasında 2005 yılına kadar eğitim öğretime devam edilmiştir. Bu tarihte okul binası yeniden yapılmak üzere yıkılmış ve 2007 yılında şu an kullanmakta olduğumuz yeni binamız yapılmıştır. 2005 – 2006 ile 2006 – 2007 Eğitim Öğretim Yılları boyunca devam eden inşaat çalışmaları dolayısıyla, okulumuz Tülin Manço İlköğretim Okulu ek binasında eğitim öğretim yapmıştır.
Bölgemizin coğrafi sınırlarında yapılan son düzenlemeler neticesinde Örnektepe Mahallesi, Beyoğlu topraklarına dahil olmuş, okulumuzun bulunduğu mahalle de Mehmet Akif Ersoy Mahallesi adını almıştır. 2007 yılında yeni binamızın faaliyete girmesiyle birlikte bir yenilik de okulumuzun isminde olmuş ve Örnektepe İlköğretim Okulu adı, Milli Eğitim Komisyon kararıyla "Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu" olarak değişmiştir. Böylece okulumuz mahallemizle aynı adı almıştır.

2012 yılında 4+4+4 şeklinde tabir edilen 12 yıllık zorunlu eğitime geçilmesiyle okulumuz aynı binada ilkokul ve ortaokul olacak şekilde düzenlenmiştir.   

Okulumuzda kuruluşundan bugüne kadar görev yapan müdürler: Durmuş ERTÜRK, İ. Hakkı GÖKER, Halis EROĞLU, O. Baki KONTOĞLU, Mevlüt ŞEKER, Kazım ATEŞ, Halil İLHAN, İsmet ÖZ, Selahattin TİRYAKİ, Recep YILMAZ, Mustafa GÖKÇEGÖZ, Mutlu KARATAĞ, Recep AKTAŞ, İsmail ŞEKER, Yener SOFUOĞLU, Ordu AKTAŞ, İbrahim ÖZKUL'dur. Şu an Okulumuzun müdürü ise daha önce de görev yapan Ordu AKTAŞ'tır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.04.2020 - Güncelleme: 28.12.2021 13:54 - Görüntülenme: 973
  Beğen | 2  kişi beğendi